Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

5-12-09


αυριο ειναι η πρωτη πορεια μετα απο την περσινη,η οποια ολοι γνωριζουν πώς εξελιχθηκε.και η αληθεια ειναι πως μαλλον ασχημα εξελιχθηκε διοτι αλλος ηταν ο σκοπος και απο αλλη ματια ο κοσμος προτιμησε να δει το πραγμα.η ελλαδα-και αυτο ειναι απτα λιγα που κανεις δεν ανεφερε-απεδειξε περιτρανα με ποση ασεβεια αντιμετωπισε κατι το τραγικο.λεγοντας ελλαδα δε διαχωριζω(ασφαλιτες-μαθητες-κυβερνηση-μμε).και αναφορικα μαυτη την ασεβεια κολλαει η ανωριμοτητα η οποια εδεσε το γλυκο του λανθασμενου τροπου διαμαρτυριας,των λαθος διαπλεκομενων,των λαθος πρωταγωνιστων.
διοτι ο κουγιας και ο αλεξης και οι αντιεξουσιαστες καλως η κακως ειναι κατουσιαν μειονοτητες.o κοσμος ομως ειναι πλειοψηφια.και η πλειοψηφια δε χειριστηκε τιποτε σωστα ωστε να κανει τους αιτιους να ντραπουν,την κυβερνηση να χαμηλωσει το κεφαλι.η καραμελα του ''φορου τιμης προς το παιδι'' χωρις οργανωμενες διαμαρτυριες-καραμελα ακομη και απο πληρως αμετοχους στην ολη φαση-δυστυχως εδωσε εναυσμα για την εκδηλωση πολλων τυπων ματαιοδοξιας,αναγκης για προβολη,προσωπικης επιδειξης.
σιγουρα παντως τετοια γεγονοτα αφυπνησαν πολλους.αλλα ταυτοχρονα το ξεσπασμα παρατραβηξε.
δεδομενου αυτου,φετος αναρωτιεμαι αν θα αντιμετωπιστει πιο ωριμα η κατασταση.οχι μονο ως προς τα επεισοδια,αλλα και ως προς το σεβασμο σ'αυτη την επετειο της ντροπης,ποσο μαλλον σχετικα με την ''προετοιμασια''του εδαφους στο κεντρο για το πανεκπαιδευτικο που επεται την επομενη.
γιατι αν μη τι αλλο,εφοσον το αγορι δε ξαναγυρναει,η παιδεια ειναι αυτο που επειγει ριζικης αλλαγης και η αποκτηση δικαιωματος στην ποιοτικη παιδεια ειναι το δυσκολο και χρονοβορο.
αυριο,που λετε,ειναι η πρωτη πορεια μετα την περσινη.και αναρωτιεμαι τι θα γινει αυτη τη φορα..

2 σχόλια:

  1. Το έχεις δει πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου.
    Το άμεσο ζητούμενο αυτής της μέρας, είναι να ταρακουνήσει τις κοιμισμένες συνειδήσεις όλων μας και να μας κάνει να αισθανθούμε έμπρακτο σεβασμό στο δικαίωμα της έκφρασης και πάνω απ' όλα στο δικαίωμα της ζωής.
    Δυστυχώς, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα συμβεί το παραπάνω.
    Μιλούσα σήμερα με έναν συνομήλικο μου πενηντάρη που είναι επαγγελματίας που βγάζει το ψωμί του κυριολεκτικά με τον ιδρώτα του και τα πήρα άγρια όταν μου είπε ότι "εεε εντάξει... όταν βρίζουν τους αστυνομικούς, τι να κάνουνε κιαυτοί; άνθρωποι είναι..."
    Έπαθα μεγάλη ήττα διότι ήταν παντελώς ανίκανος να διαχωρήσει τον θεσμικό ρόλο που θα έπρεπε να υπηρετεί ο αστυνομικός, με τον όποιο τυχαίο μαλάκα τραμπούκο που του την έδωσε και βιαιοπράγισε.
    Με λίγα λόγια, ήταν έτοιμος να δεχτεί την υπερασπιστική τακτική του αρχιμαφιόζου Κούγια.
    Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι αυτές οι απόψεις δεν είναι μεμονωμένες. Πολλοί "ευυπόλυπτοι" και "αξιοπρεπείς οικογενειάρχες", τις συμμερίζονται.
    Βοήθειά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια αυτα που λες αλλα εγω θα εμμεινω στο θεμα της λαθος προβολης της ολης φασης απο μμε και της λαθος αντιμετωπισης της.και οσον αφορα την αστυνομια τους θεωρω ως επι το πλειστον κακους επαγγελματιες και βιαιους αλλα αρνουμαι να γενικευσω και να πω το ρατσιστικο μπατσοι γουρουνια δολοφονοι.χτες δεν το εκστομισα καν στην πορεια..και για να τελειωνω,απορω με κατι τετοια συνθηματα που ασυνειδητα και αβιαστα εκστομιζουμε στα συλλαλητηρια παρεα με τη ντουντουκα..ειναι αδικο για εκεινους που εχουν καλες προθεσεις και αστοχο γιατι μεταξυ των διαδηλωτων υπαρχουν χειροτεροι φασιστες.ο νοων νοειτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή